Consiliul Raional Сălărași

PAGINA OFICIALĂ

Astăzi, 31 august, la Călăraşi Ziua Limbii Române a fost marcată concomitent cu inaugurarea bustului marelui poet Grigore Vieru, poetul ce a pus baza Sărbătorii naţionale - Ziua Limbii Române, cântând Limba română în versurile sale.

La eveniment au participat reprezentanţii Consiliului raional Călăraşi şi a Consilului Judeţean Prahova, România, care au felicitat audienţa cu ocazia sărbătorii dedicate Limbii Române şi au adus un omagiu poetului Grigore Vieru .
Preşedintele raionului Călăraşi, Dl Sergiu Artene în discursul său a menţionat că Ziua Limbii Române este sărbătoarea naţională de cea mai mare importanţă ce ne uneşte și ne adună, fapt demonstrat şi de prezenţa oaspeţilor de onoare din Judeţul Prahova, în frunte cu preşedintele Judeţului, Dl Bogdan Toader, care în decursul frumoasei colaborări au contribuit la realizarea proiectelor de mare valoare şi importanţă pentru raionul Călăraşi. De asemenea, readucerea lui Grigore Vieru la Călăraşi, prin instalarea bustului în Aleea Clasicilor din orașul Călăraşi va contribui la îmbogăţirea socio-culturală, reamintindu-ne de cine suntem și de unde venim.
Dl Bogdan Toader, presedintele Judeţului Prahova: "Împărţim aceeaşi limbă în orice colţ al lumii ne-am afla, limbile şi popoarele se contopesc şi devin mai bune!... Cu toţii împărţim aceleaşi valori şi idealuri, un neam de peste două mii de ani, aşa cum ştim noi să fim!"
Totodată, în cadrul evenimentului de către un sobor de preoţi din raionul Călăraşi a fost dusă ceremonia religioasă, iar poetul Efim Chicu şi tinerele talente călărăşene au încîntat publicul cu versuri şi piese muzicale.
La finalul evenimentului au fost depuse flori la bustul lui Grigore Vieru.

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.
or.Călărași, str. Biruinței 1, e-mail:consiliu@calarasi.md