Consiliul raional Сălărași

PAGINA OFICIALĂ

Astăzi, 2 iulie 2019, se împlinesc 515 ani de la trecerea la cele veșnice a marelui domnitor Ștefan cel mare (12 aprilie 1457-2 iulie 1504).
Ștefan cel Mare este considerat o personalitate marcantă, înzestrată cu mari calități de om de stat, diplomat și conducător militar. Aceste calități i-au permis să treacă cu bine peste momentele de criză majoră, generate fie de intervențiile militare ale statelor vecine fie de încercări, din interior sau sprijinite din exteriorul țări. În timpul domniei sale Moldova atinge apogeul dezvoltării sale statale, cunoscând o perioadă îndelungată de stabilitate internă, prosperitate economică și liniște socială.
Ștefan cel Mare a fost un mare sprijinitor al culturii și al bisericii, ctitorind un număr mare de mănăstiri și biserici atât în Moldova, cât și în Țara Românească, Transilvania sau la Muntele Athos. Pentru aceste merite a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română, cu numele de Ștefan cel Mare și Sfânt, la 20 iunie 1992.
Marele Domnitor a lăsat în urma Sa o țară integra,bine consolidată.
Astfel, în semn de recunoștință, conducerea raionului de comun cu angajații aparatului președintelui raionului, reprezentanți ai societății civile și copiii, au depus flori la bustul Marelui Domnitor,

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.
or.Călărași, str. Biruinței 1, e-mail:consiliu@calarasi.md