Consiliul Raional Сălărași

PAGINA OFICIALĂ

 

În perioada 29 – 30 Septembrie 2022, Asociația Femeia pentru Societatea Contemporană(AFSC), conform planului de instruiri a organizat seminarul ”Prevenirea traficului de ființe umane printre refugiații de război din Ucraina”,  pentru 60 funcționari din echipa multidisciplinară antitrafic, în special medici, asistenții social, primari, pedagogi, etc. Evenimentul  a fost realizat în parteneriat și găzduit de Consiliul raional Călărași.

Scopul instruirilor a fost de a contribui la dezvoltarea cunoștințelor profesionale pe aspecte ce țin de fenomenul traficului de ființe umane, caracteristicile, tendințele, formele și reglementările normative, precum și bunele practici privind prevenirea, identificarea, asistența cazurilor de trafic, inclusiv refugiați, în vederea acordării asistenţei specializate.

Participanții la instruire, au discutat despre metodele de prevenire și combatere a TFU, activitatea instituțiilor statului cu accent de cooperare în cadrul echipelor multidisciplinare, au examinat studii de caz, au beneficiat de experienţa vastă a experţilor: Aurora Martin, Vitalie Ionașcu, Ion Todirașcu. La sfârșitul instruirii, fiecare participant a primit certificat de participare.

Activitatea a avut loc în cadrul programului de granturi al proiectului “Sprijin pentru refugiați sub umbrela APSCF“, cu suportul financiar al donatorului Diakonie Katastrophenhilfe.

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.
or.Călărași, str. Biruinței 1, e-mail:consiliu@calarasi.md