Consiliul raional Сălărași

PAGINA OFICIALĂ

Membrii grupului de lucru pentru achiziții publice în cadrul Consiliului raional Călărași s-au întrunit astăzi în cadrul ședinței de deschidere a ofertelor privind efectuarea lucrărilor de proiectare a străzii M. Eminescu - strada centrală a orașului Călărași.

Proiectarea va prevedea reparația capitală a străzii, inclusiv acoperirea integrală a părții carosabile cu un strat de beton asfaltic calitativ, înlocuirea bordurilor și lărgirea, unde există posibilitate, a părții carosabile în scopul îmbunătățirii accesului la servicii și utilități publice și, în general, crearea unui aspect mai atractiv al centrului orășenesc. 

Posibilitatea de a realiza aceste lucrări se datorează finanțării obținute de către Consiliul raional Călărași în ianuarie a anului curent în cadrul proiectului “Valorificarea potențialului turistic al Regiunii Centru al Republicii Moldova – raioanele Călărași, Strășeni, Ungheni și Nisporeni”. Consiliul raional, în calitate de aplicant a depus cererea completă de finanțare cu privire la acesta în cadrul Apelului de propuneri de proiecte organizat de Ministerul dezvoltării regionale și construcțiilor, și în urma procedurilor drastice de selectare, a trecut toate etapele și a fost aprobat spre finanțare de către Consiliul Național de Dezvoltare Regională. Este un proiect complex care cuprinde realizarea activităților de îmbunătățire a infrastructurii de transport și sociale în mai multe localități din cele 4 raioane, însă axându-se pe or. Călărași.

Astfel, în anul curent, în cadrul acestui proiect, concomitent cu reabilitarea străzii M. Eminescu, va fi renovată  fațada Muzeului orășenesc și va fi amenajată Aleea Clasicilor, ce se va afla la fel, în centrul orașului; lucrările de reparație au demarat 10 zile în urmă.

Considerăm oportun menționarea faptului că conducerea raionului prin intermediul Direcțiilor în cadrul Aparatului președintelui raionului acordă permanent o atenție sporită îmbunătățirii infrastructurii sociale și economice raionale. 

Întru confirmarea celor relatate mai sus, Consiliul raional este implicat și în realizarea proiectului ce prevede instalarea unui nou sistem de încălzire în blocul nr. 3 a Spitalului raional. La fel ca și proiectul vizat mai sus, acesta va fi finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională. Totodată, în curând vor demara procedurile de achiziții publice pentru lucrările de eficientizarea energetică a clădirilor Bibliotecii publice raionale și a Școlii de Arte.

La fel s-ar putea de menționat încă o dată, că la Călărași a fost inaugurat al 10-a Incubator de Afaceri din Republica Moldova care va găzdui circa 26 de rezidenți.

Căutare pe site

Loading feeds...

Custom Logo Design


Vizitatori

Azi 67

Ieri 57

Săptămînă 67

Lună 1610

Total 165181

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.
or.Călărași, str. Biruinței 1, e-mail:consiliu@calarasi.md