Consiliul Raional Сălărași

PAGINA OFICIALĂ

Guvernul României a alocat, în ultimii doi ani, zeci de milioane de euro, bani care au fost utilizați pentru reparația a peste 900 grădinițe din Moldova, ceea ce constituie mai mult de jumătate din numărul total de instituții preșcolare din Republica Moldova.

 

În raion sunt 34 Instituții preșcolare, dintre care 21 au fost renovate din banii alocați de Guvernul României, fiind valorificată suma de 13 438 168 lei.

În această ordine de idei, este de menționat faptul că, la data de 07 iulie 2017 de către un Sobor de preoți a fost oficializată ceremonia religioasă de sfințire a Grădiniței din satul Sadova, care a fost renovată cu suportul Guvernului României, fiind alocată în acest sens suma de circa 800 000 lei.

Președintele raionului, dnul Sergiu Artene, a ținut să menționeze că finanţarea renovării instituțiilor preșcolare are loc în baza Acordului semnat între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea Programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de către România Republicii Moldova, semnat la Bucureşti la 27 aprilie 2010.

Datorită lucrărilor de reparație a acoperișului, reparației capitale a blocului alimentar și renovării sistemului de canalizare din subsolul Grădiniței Sadova, actualmente, în această instituție preșcolară s-au îmbunătățit condițiile pentru educarea a 70 copii care o frecventează.

Președintele raionului a oferit în dar copiilor de la Grădinița Sadova un lot de cadouri ce cuprinde cărți, material didactic și jucării, iar Excelenței sale, Ambasadorului României în Republica Moldova și conducerii FISM le-au fost înmânate Scrisori de mulțumire în semn de înaltă gratitudine şi consideraţiune pentru contribuţia substanţială în renovarea Grădiniţei de copii din satul Sadova, raionul Călăraşi.

La evenimentul în cauză au participat:

-          Președintele Republicii Moldova, dnul Igor Dodon;

-          Excelența sa, Ambasadorul României în Republica Moldova, dnul Daniel Ioniță;

-          conducerea Fondului de Investiții Sociale din Moldova;

-          primarul satului Sadova, dnul Vladimir Susarenco;

-          dna Daria Radu, textier și compozitor, originară din satul Sadova, precum și locuitorii satului.

Oaspeții au felicitat localnicii satului cu prilejul evenimentului dat.

Dnul Igor Dodon în discursul său a ținut să mulțumească Guvernului României pentru inițierea unui astfel de Program social important pentru Republica Moldova care contribuie la îmbunătățirea condițiilor de educare a tinerei generații a Țării noastre.

Copiii s-au ales cu diferite cadouri, astfel Președintele Republicii, dnul Igor Dodon oferindu-le un teren de joacă din partea Fundației Primei Doamne precum și înghețată, Excelanța sa, Domnul Ambasador Daniel Ioniță a oferit un set de cărți și un lot de fructe din România, iar din partea Soborului de preoți biblioteca Grădiniței s-a completat cu mai multe cărți.

 
 
 

Căutare pe site

Calendar

Mai 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Vizitatori

Azi 4

Ieri 120

Săptămînă 208

Lună 208

Total 281512

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.
or.Călărași, str. Biruinței 1, e-mail:consiliu@calarasi.md