Consiliul raional Сălărași

PAGINA OFICIALĂ

Dacă înţelepiunea populară constată că „Toamna se numără bobocii.”, pedagogii îi iau în calcul la sfârşitul verii. Şi în anul curent, DÎTS Călăraşi nu a făcut excepţie, organizând la 23.08.2017, în sala de şedinţe a Consiliului Raional, tradiţionala conferinţă a cadrelor didactice, cu genericul: Acces, relevanţă, calitate în educaţie – competenţe pentru prezent şi viitor, la care au mai luat parte:  primarii, liderii sindicali, reprezentanţii serviciilor conexe, conducerea raionului.

  Cu un raport analitic despre starea de lucruri în sistemul educaţional din raion a venit în faţa publicului select şefa DÎTS, Gonţa Elena. Despăre gradul de pregătire a instituţiilor pentru anul nou de studii a informat Buruiană Lidia, şefa Secţiei Politici educaţionale şi management. Luările de cuvânt ale colegilor noştri: Roşca Ana, director adjunct din L.T.Ţibirica, Buga Tatiana, profesoară de geografie din L.T.”V. Alecsandri”, Dodon Ludmila, directorul Gimn. Sadova, Grecu Valentina, profesoară de limba franceză din Gimn. Onişcani, Ţurcanu Zinaida, primar de Temeleuţi, Prepeliţă Ecaterina, specialist principal al DÎTS, responsabil de învăţământul preşcolar, Gavriliţă Elena, director adjunct din L.T. ”M. Sadoveanu” şi ale: Tamarei Damir, preşedintele Consiliului Raional al Sindicatului Educaţiei şi Ştiinţă, Valentinei Ceapa, specialistului MEC, a lui Artene Sergiu, preşedintele raionului au scos în vileag avantajele, dezavantajele învăţământului, propunând şi sugestii pentru soluţionarea problemelor abordate.

   La finalul activităţii, tinerii specialişti, încadraţi în anul curent în câmpul muncii, au fost felicitaţi şi încurajaţi în munca nobilă de către directorul Şcolii Primare-Grădiniţă Nişcani, Stratan Ludmila. Au primit şi o susţinere materială de câte 800 de lei. Nici decanii în pedagogie n-au fost trecuţi cu vederea. Pedagogii pensionari, cu cea mai mare vechime în activitate, care încă mai ţin în mâini cârma instruirii şi educaţiei tinerei generaţii, au luat câte o diplomă de gratitudine din partea DÎ şi o susţinere materială a câte 300 de lei.

  Asistenţa a fost sensibilizată de mesajele emoţionante, felicitările şi urările încurajatoare ale şefei DÎTS, Gonţa Elena, preşedintele raionului, Sergiu Artene, directorului Gimn. Sadova, Dodon Ludmila, directorului Şcolii Primare-Grădiniţă Nişcani, Stratan Ludmila, profesoarei de fizică, Grecu Lidia.

Căutare pe site

Calendar

Decembrie 2019
Lu Ma Mi Jo Vi Sa Du
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Loading feeds...

Custom Logo Design


Vizitatori

Azi 75

Ieri 81

Săptămînă 435

Lună 502

Total 152976

Raionul Călărași în imagini

Consiliul raional Călărași © 2014. Toate drepturile rezervate.
or.Călărași, str. Biruinței 1, e-mail:consiliu@calarasi.md